Nu kommer BMW laddhybrid X5 xDrive40e – Mini Superleggera lanseras 2018

Mini Superleggera och BMW X5 xDrive40e - BMW laddhybrid

Efter Audis, Mercedes och Volvos första laddhybrider kommer BMW med en egen laddhybrid som drivs av en fyrcylindrig bensinmotor på 245 hästkrafter och en elmotor på 113 hästkrafter. Moderföretaget BMW ligger även bakom hybridbilen Superleggera som kommer i produktion 2018, avslöjade Car Magazine igår.

BMW:n är fyrhjulsdriven och har en åttastegad Steptronic-automatlåda. Den totala effekten på drivlinan blir 313 hästkrafter, vilket krävs för att få fart på bilen som väger över två ton.

När BMW:n kör i läge Max eDrive – dvs bara på elmotorn – når den 31 kilometer på en fulladdning och toppfarten är hela 120 km/tim. I läge Auto eDrive växlar bilen mellan bensin- och eldrift. Det tredje läget kallas Save Battery och då går bilen i första hand på bensinmotorn. Det tar tre timmar att ladda batteriet fullt. BMW X5 xDrive40e kommer inte att klassa som en supermiljöbil. Den drar för mycket soppa, skriver Andreas Jennersjö för Vi Bilägare.

Superleggera kommer att ha en eldriven framhjulsdrift och en bensinmotor som driver bakaxeln. Andreas Jennersjö skriver att bilen ska baseras på samma FAAR-konstruktion som dagens Mini-modeller, vilket gör att konventionell fram- eller fyrhjulsdrift med tre- eller fyrcylindriga motorer är de mest sannolika drivlinorna.

Mer data kring prestanda på bil och motor är ännu inte kända, med ledning av bilpressens artiklar om Superleggera, annat än att den förmodligen blir billigare att köpa i jämförelse andra minikoncept som finns på marknaden idag.

Text: Bilverkstad.cc (Dieseltrim Bilverkstad i Bromma)