Fiat Chrysler satsar 9 miljarder euro på elbilstillverkning

2018 Chrysler Pacifica - Foto: Chrysler.com

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) som är ett amerikanskt-italienskt samarbete och den åttonde största biltillverkaren i världen meddelar att man ska presentera nya el- och hybridbilar för märkena Jeep, Maserati och Fiat de närmaste fyra åren.

Text: Dieseltrim Bilverkstad Bromma | Bild: 2018 Chrysler Pacifica – Foto: Chrysler.com

Sergio Marchionne som är VD för FCA och tidigare känd för sin mycket kritiska inställning till elbilar har tvingats ändra uppfattning i och med att marknaden och efterfrågan förändrats till fördel för elbilar och elhybridbilar. Tidningen Electrec skriver att Fiats modell e500 och Chryslers modell Pacifica Hybrid är de mest kända, men jämförelsevis mindre ansträngningarna gällande eldrivet från FCA så här långt.

Nu kommer raden av elbilar att utökas betydligt över de närmaste åren i och med att en ansenlig summa på 45 miljarder euro ska spenderas av FCA från nu och fram till år 2022. Av dessa ska 9 miljarder euro öronmärkas för elektrifiering av fordonsutbudet, säger Marchionne. Flera nya modeller av typen HEV (hybridbil, el och bränsle), PHEV (Laddhybrid) och BEV (helelektrisk elbil) kommer.

Text: Dieseltrim Bilverkstad Bromma

Relaterat