Bilverkstad Bromma: Elbilen Oasis ser futuristisk ut, men det är insidan som är mest innovativ

Tyska visionära Rinspeed presenterar en ny elbilmodell som heter Oasis som har självkörande förmåga precis som tidigare modeller från företaget tex: Ʃtos, Budii, and XchangE. Oasis erbjuder dessutom supermanövreringsförmåga i och med bakhjulsstyrning, skriver Auto Blog.

Text: Bilverkstad Bromma

På taket har Oasis en bred panel av solceller, bilen har stora fönster och framhjulen är helt täckta. Det finns många bilar som ser futuristiska ut, men det är på insidan som Oasis verkligen sticker ut ur mängden. Passagerarna behandlas som om de sitter i ett vardagsrum.


Namnet Oasis har tillverkaren Rinspeed tagit bokstavligt, det ska kännas som om kupén är en oas.


Frank M. Rinderknecht - Rinspeed, pressfoto
Frank M. Rinderknecht – Rinspeed, pressfoto

Inne i bilen finns fåtöljliknande bilsäten. Här finns en rad platta TV-skärmar. Vindrutan fungerar som en virtual reality-skärm och ratten har många inbyggda funktioner. Den självkörande elbilen erbjuder även möjlighet att njuta av en middag genom att kupén inkluderar kylskåp och matuppvärmning.

”Rinspeed’s idea is that drivers could use the Osasis to commute to work or home and hand the car off to a delivery driver that uses the heated and cooled cargo drawer to deliver food or packages.”  – Auto Blog

Till och med Rinspeeds grundare Frank M. Rinderknecht tycker att Oasis är extrem, skriver Auto Blog, men han anser att konceptet erbjuder bilägare något annat att tänka på än stora tunga SUV:ar ute på vägarna som blivit populära.

Text: Bilverkstad Bromma

Bilverkstad Bromma: Rinspeed Oasis