Steve McQueens Jeep auktioneras ut

Steve McQueen's Willys Jeep. Image Credit: Autoblog.com
Steve McQueen’s Willys Jeep. Image Credit: Autoblog.com

Den amerikanska skådespelaren Steve McQueen (1930-1980) ägde en Willy Jeep årsmodell 1945 från andra världskriget. Den är nu till salu och den auktioneras ut av den ägare som i andra led köpte Jeepen efter McQueen bortgång. Det skriver Autoblog.

McQueen köpte Jeepen direkt från den amerikanska armén. Bilen finns just nu iEngland där den restaurerats till sitt ursprungliga skick. Bilen säljs med en certifikat som bekräftar äktheten om bilens ursprungliga ägare.

Bilen säjs på Silverstone Auctions den 10-11 november nära Birmingham. Priset beräknas hamna på mellan 105,00 och 131,000 amerikanska dollar.

Text: Dieseltrim Bilverkstad Bromma

IMDb.com: ”He was the ultra-cool male film star of the 1960s, and rose from a troubled youth spent in reform schools to being the world’s most popular actor. Over 25 years after his untimely death from mesothelioma in 1980, Steve McQueen is still considered hip and cool, and he endures as an icon of popular culture.”