Bekräftat: En ny modell av Jeep Wrangler Pickup Truck kommer 2017

Jeep J12

Nästa generation av Wrangler kommer till marknaden 2017. Det meddelar Fiat Chryslers VD Sergio Marchionne. Jeeps fans har efterfrågat en Wrangler-baserad pickup-modell i decennier. Under dessa år har Jeep presenterat koncept som Gladiator och J-12 (ovan), men det har inte gjort fansen nöjda. 

Sergio Marchionne meddelar Detroit News att standarutförandet av Wrangler och den nya pickupen ska byggas i Toledo, Ohio, där den nuvarande Wrangler-modellen produceras.

Jeeps globala chef Mike Manley sa till Detroit News att Wrangler pickup ska introduceras i slutet av 2017.

”Sergio and I work very, very closely on the Jeep product portfolio, and both of us have been a fan of a potential Wrangler pickup,” he said. ”For me, there is a historical place in our lineup for it.”

Text: Bilverkstad i Bromma