Vi Bilägare provkörde Volvo S90 i supersimulator

  Volvo S90 simulator

  Vi Bilägare har provkört Volvo S90, men problemet är att den ännu inte finns. Erik Rönnblom från tidningen fick istället testköra den i en simulator och ryktet är att bilen kommer att presenteras för första gången i Detroit i januari 2016.

  Reportern säger att provkörningen i Volvo Cars nya supersimulator var en märklig upplevelse. Det finns bara två lika avancerade chassisimulatorer, den ena hos Ferrari, den andra hos Porsche. Simulatortester spar både tid och pengar under utvecklingen av en ny modell.

  ”Ja, ärligt talat hade jag lite svårt att för första gången köra på Nürnburgrings nordslinga, säger Erik. Jag bromsade alldeles för ofta och för mycket. Men bilen gick som ett strykjärn!”

  Läs mer i Vi Bilägare

  Text: Bilverkstad i Bromma AB