EO smart connecting car – Kan parkera sidledes och bilda sociala biltåg på motorvägen

Denna futuristiska smartbil kan parkera sidledes, luta i kurvor, rotera horisontellt, transformera sig, koppla upp sig i sociala biltåg på motorvägen och den kan även köras i en stad utan trafikljus eftersom den kan känna av andra smarta bilars positioner, körriktningar och hastigheter.

Den går förstås på el, heter EO smart connecting car och kommer från Tyskland. Bilen imponerar med att den kan göra så mycket, men den kommer bara till sina fulla rätt i en stad där alla andra bilar fungerar på liknande sätt.

EO smart connecting car parkera

Särskilt innovativt är nog ändå att flera EO smartbilar kan ansluta sig till varandra och bilda biltåg. I biltåget kopplas autopiloten in och förarna kan chilla, läsa morgontidningen eller vara sociala med varandra genom lokal textkommunikation. Denna innovation tar samåkandet till en ny nivå. I biltågen kan bilarna även hjälpa varandra genom att ladda upp den bil med svaga batterier.

EO smart connecting car social

Text: Dieseltrim Bilverkstad i Bromma

Företaget bakom EO smart connecting car

Läs mer i BBC: Meet the shape-shifting city car of tomorrow