Fiat 500L inkluderar världens första espressomaskin för bilen

Fiat 500L, LavazzaFör den bilköpare som vill ha världens första integrerade bilespressomaskin kan tillvalet Coffee Experience vara aktuellt. Fiat har i ett samarbete med Lavazza tagit fram en liten bryggare som förhoppningsvis inte är alltför ”meckig” och ”spillig” i bilen.

Text: Bilverkstad Bromma

Coffee Experience-kittet inkluderar kaffekoppar, sockerskål, poddar, egen energiförsörjning och en Lavazza 500-bryggare. Priset ligger på 2000 kr.

Handgemänget med bryggaren består i att fylla den med vatten, placera den i hållaren och ladda med podds. Enligt Lavazza är bryggaren snabb och ger små espressoportioner. Räkna inte med rejäla svenska kafelatteportioner här inte. Italienarna menar att vi svenskar dricker för mycket mjölkkaffe, som skulle passa bättre som barndrink.

En sak till, glöm inte att du måste köpa en Fiat 500L för att få med en espressomaskin för bilen.

Vi Bilägare provkörde Fiat 500L

Fiat 500L to launch with world’s first in-car coffee maker option

Bilens hemsida: www.fiat500l.it