Discolor tyres – Däck som blir oranga när de blir gamla och slitna

Discolor TyresDrömdäck ur säkerhetsperspektiv för de som favoriserar säkerhet och laglig körning. En mardröm för däckslarvers som inte vill byta när däcken blivit för slitna. Discolor tyres får orange färg när mönsterdjupet understiger säker körning.

Wired Magazine gör iakttagelsen att lösningen Discolor tyres är så osannolikt enkel att det är konstigt att ingen kommit på den geniala iden tidigare att färga det djupare liggande gummit orange i däcken så att färgen blir synlig vid för djupt slitage.

Allt annat uppgraderas och förbättras i vår moderna värld, men inte däcken. Vi har i decennier stoppat ner en enkrona i mönstret för att se om kungens hår når ned i gummit, men nu är det ändring, snart är ”discolor tyres” säkert standard.

Bild från Yanko Design

Text: Dieseltrim Bilverkstad  Bromma