Bimobil EX 480 Expedition Camper – En terränggående husbil för hela planeten med IKEA-känsla

Här är husbilen som klarar bergen i Himalaya och hela resan från Sverige. Bimobil EX 480 Expedition Camper tycks erbjuda en imponerande kvalitet. Allt är genomtänk för bästa komfort, praktiskhet och tålighet. Det är bilden man får av denna terränghusbil när den kör över ojämna ytor, genom vatten och längs serpentinvägar. 

Text: Bilverkstad.cc

När fordonet kör kompenseras sidrörelser genom att chassi och förarhytt samt husdelen kan röra sig oberoende av varandra. Husbilen baseras på Mercedes Benz Atego 1023. Inredningen är rejäl, lite tråkig och känns som en blandning mellan IKEA-kök och tågkupé.

EX 480 kan köpas med olika grader av medföljande utrustning. Företaget som tillverkar husbilen startades 1977 av den mekaniska ingenjören Raimund von Liebe som började tillverka husbilar. Idag har företaget 40 anställda och det tillverkas 100 fordon per år.

”Hence we are not a large company but rather a great workshop with a healthy working atmosphere and a great number of highly qualified and absolutely dedicated employees manufacturing with utmost skills and – most importantly – with passion.”

Närmaste återförsäljare finns i Tyskland och England (se lista).

Ladda ner en PDF med alla data om fordonet.

Hemsida: Bimobil.com

Text: Bilverkstad.cc

Bimobil EX 480 Expedition Camper